18.12.11

Empty Frame - "They Think We Are Eskimos"


Photo by Christina Coveou  - cristinacoveou.wordpress.com/


Οι Empty Frame είναι απλά ένα από τα ποιο ενδιαφέροντα συγκροτήματα της εγχώριας εναλλακτικής σκηνής.
Αν και δημιουργήθηκαν πίσω στο μακρινό 2005, η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά κυκλοφόρησε φέτος τον Απρίλιο από την Legend, με τον εμπνευσμένο τίτλο "They Think We Are Eskimos".
Για να φτάσουν όμως εδώ τα παιδιά έχουν πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες στις μουσικές σκηνές της πόλης και έχουν “ανοίξει” για σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως Woven Hand, Sieben και Sivert Hoyem (μόλις πριν λίγες μέρες). Επίσης, το 2007, κυκλοφόρησαν το demo με τον πολύ φιλόδοξο τίτλο “Take Over The City” και στάθηκαν απόλυτα συνεπείς σε αυτό εμφανιζόμενοι σε πολλά μουσικά έντυπα και ραδιοφωνικές εκπομπές.
Αυτό που κάνει τόσο ιδιαίτερη τη μπάντα είναι η χρήση κλασσικών μουσικών οργάνων όπως τσέλο, βιολί και πιάνο και ο τρόπος που αυτά συνδυάζονται με rock κιθάρες, μπάσο και τύμπανα. Δημιουργείται έτσι μια ατμοσφαιρική ηχητική παλέτα όπου επάνω της αναμιγνύονται διαφορετικά μουσικά χρώματα. Η μελωδία, η λυρικότητα, η ένταση, οι Beatles αλλά και ο Nick Cave, οι Queens Of The Stone Age, ο Mark Lanegan και οι Tindersticks.
Ακούγοντας προσεκτικά το "They Think We Are Eskimos" μπορείς να ξεχωρίσεις όλες αυτές τις διαφορετικές επιρροές αλλά ταυτόχρονα να ανακαλύψεις τα προσωπικά στοιχεία που έχουν περάσει στα 13 τραγούδια τα μέλη της μπάντας. Δημιουργώντας έτσι τον ξεχωριστό ήχο των Empty Frame.


Empty Frame - No Borders by Empty Frame




2 comments:

  1. αν και δεν έχω ακούσει πολύ, νομίζω πως έχεις δίκιο!

    ReplyDelete