16.4.11

Το ηχητικό ταξίδι των Baby Guru




Το μουσικό «όχημα» των Baby Guru ήρθε να ταράξει τα νερά της εγχώριας εναλλακτικής σκηνής, φέρνοντας στο προσκήνιο μια νέα μουσική πρόταση. Μια πρόταση που βασίζεται στον αυθορμητισμό, στον αυτοσχεδιασμό και στην στιγμιαία έμπνευση. Ο ήχος τους δεν είναι εύκολο να περιγραφεί και δε χωράει κάτω από ταμπέλες και βαρύγδουπους ορισμούς.
Με μια ευρεία γκάμα μουσικών επιρροών, από τη την ψυχεδέλεια και το kraut rock στα Αφρικάνικα κρουστά και στην ωμή δύναμη της garage punk, καταφέρνουν να δημιουργήσουν το δικό τους ήχο. Αν προσθέσουμε την αγάπη της μπάντας για τα samplers και τις ηλεκτρονικές μεθόδους (looping, splicing, editing) έχουμε μια ποιο ολοκληρωμένη εικόνα για την ηχητική παλέτα που χρησιμοποιεί η τριπλέτα των Obi Serotone, King Elephant και Sir Kosmiche.
Η πρώτη τους ομότιτλη δισκογραφική δουλειά κυκλοφορεί σε cd και βινύλιο από την Inner Ear. Είναι ένα μουσικό ταξίδι με 14 διαφορετικούς προορισμούς τους οποίους ο ακροατής καλείται να ανακαλύψει.
Ηχογραφήθηκε στο υπόγειο του King Elephant και είναι εξ ολοκλήρου σε παραγωγή, ενορχήστρωση και μίξη των Baby Guru. Ακολουθώντας τα χνάρια των Can, ηχογραφούν μεγάλα αυτοσχεδιαστικά κομμάτια, χωρίς πρόβες και στην συνέχεια απομονώνουν τις καλύτερες στιγμές και καταλήγουν στο τελικό αποτέλεσμα με τις τεχνικές του editing.
Πρώτο video της μπάντας, σε σκηνοθεσία dipyadeep, για το Marilu.



IF YOU OWN THE RIGHTS TO ANY OF THE MATERIAL POSTED HERE AND WOULD LIKE IT REMOVED, EMAIL ME AND I WILL TAKE IT DOWN.




No comments:

Post a Comment