30.12.11

Πάνος Πανάκος, Μουσική και Εικόνες




Ο Πάνος Πανάκος είναι ένας νέος συνθέτης με ιδιαίτερη αγάπη για τα soundtracks. Έχει γεννηθεί στην Αθήνα το 1986 και έχει κλασσική παιδεία στο πιάνο, την αρμονία και την ενορχήστρωση. Τα τελευταία χρόνια σπουδάζει σύνθεση κάνοντας παράλληλα τα πρώτα του βήματα στο χώρο.
Σε αυτά περιλαμβάνεται η μουσική επένδυση για τη νέα ταινία μικρού μήκους του σημαντικού Τούρκου σκηνοθέτη Bahadir Karasu. Η ταινία θα έχει τίτλο “Cold (Soğuk)” και μπορούμε να πάρουμε μια πρώτη γεύση στο παρακάτω teaser video.



Cold ( Soğuk ) Teaser Video from Bahadır Karasu on Vimeo.


Ο τρόπος που δουλεύει ο Karasu αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την σπουδαιότητα της συμμετοχής του Πανάκου στο project αυτό. Ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης πρώτα επιλέγει τη μουσική και στην συνέχεια με αυτή ως soundtrack γράφει το σενάριο για τη ταινία. Πιστεύει ότι η Μουσική και η Ερμηνεία είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες στο χώρο του cinema.
Στις συνθέσεις του Πανάκου, πέρα από την αδιαμφισβήτητη ικανότητα, διακρίνεις αμέσως το συναίσθημα που αναβλύζει μέσα από τη μελωδία. Η μουσική του σε βοηθά να δημιουργήσεις εικόνες και σου προκαλεί μια γλυκιά μελαγχολία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το κομμάτι “A Dreamer’s Journey”. 



IF YOU OWN THE RIGHTS TO ANY OF THE MATERIAL POSTED HERE AND WOULD LIKE IT REMOVED, EMAIL ME AND I WILL TAKE IT DOWN.





No comments:

Post a Comment