4.12.11

Η “Ἀποκάλυψις” της Chelsea Wolfe





Η Chelsea Wolfe κατάγεται από την Καλιφόρνια και είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση τραγουδοποιού. Το μουσικό ύφος της έχει χαρακτηριστεί ως "doom-folk" και τα τραγούδια της περιγράφονται σαν ένα κράμα drone-metal-art-folk. Σίγουρα όλα αυτά ακούγονται αντιφατικά, έτσι είναι όμως οι επιρροές αλλά και η προσωπικότητα της. Και αυτό αντανακλά στις συνθέσεις της. Αργό, σχεδόν μίνιμαλ τέμπο και στίχοι που εξιστορούν σκοτεινές ιστορίες, αποκαλύπτοντας αλήθειες αλλά και την ομορφιά της λύτρωσης. Το φως μέσα από το σκοτάδι. Η φωνή της ακούγεται απόμακρη, σχεδόν “στοιχειωμένη” και θυμίζει τις ποιο σκοτεινές στιγμές της PJ Harvey, της Siouxsie αλλά και των νεότερων Anna Calvi και Zola Jesus.
Ο μύθος θέλει την Chelsea Wolfe να ακολουθεί μια νομαδική ζωή, να γυρίζει τη χώρα και να παίζει τα τραγούδια της σε εκκλησίες, υπόγεια, ακόμα και σε εγκαταλελειμμένα πυρηνικά εργοστάσια. 
Αυτό που δεν είναι μύθος είναι ότι ο γνωστός pop art καλλιτέχνης Richard Phillips χρησιμοποίησε το τραγούδι της “Moses” στο φιλμ μικρού μήκους “Sasha Grey” που παρουσίασε φέτος στη Biennale της Βενετίας, δημιουργώντας έτσι ανάλογο hype γύρω από το όνομα της.
Τον περασμένο Αύγουστο κυκλοφόρησε η δεύτερη δισκογραφική της δουλειά με τίτλο ποκάλυψις”. Μέσα από αυτή βλέπουμε το βιντεο για το τραγούδι “Sunstorm”, μια ακόμα σκοτεινή ιστορία στο μυαλό της Chelsea Wolfe.



IF YOU OWN THE RIGHTS TO ANY OF THE MATERIAL POSTED HERE AND WOULD LIKE IT REMOVED, EMAIL ME AND I WILL TAKE IT DOWN.




2 comments: