12.11.11

Yuri's Accident




Ο Yuri Gagarin, ο γνωστός σοβιετικός πιλότος και κοσμοναύτης, ήταν ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να ταξιδέψει στο διάστημα αφού πρώτα έβαλε το σκάφος του σε τροχιά γύρω από τη Γη. Σε μια τραγική ειρωνεία της τύχης όμως έχασε τη ζωή του πιλοτάροντας ένα εκπαιδευτικό MIG 15 που συνετρίβει στο έδαφος.
Αυτή η ειρωνεία κρύβεται πίσω από το όνομα της τετραμελής indie rock μπάντας από την Αθήνα.
Οι Yuri's Accident  σχηματίστηκαν το Δεκέμβρη του 2009 από τους Θάνο Τσουμπρή (κιθάρα- φωνητικά), Στάθη Δογάνη (φλάουτο- φωνητικά), Ειρήνη Βικεντίου (τύμπανα) και Ντίνο Λαυρεντάκη (μπάσο). Η μουσική τους έχει επιρροές τόσο από post punk συγκροτήματα (ειδικά στο rhythm section) όσο και από ποιο κλασικές pop-rock φόρμες. Αυτό όμως που κάνει ποιο ιδιαίτερο τον ήχο τους είναι η χρήση του φλάουτου που προσδίδει μια διαφορετική μελωδικότητα σε κάθε του ξέσπασμα!
Ξεκίνησαν τις ζωντανές τους εμφανίσεις τον Ιανουάριο του 2010, εμφανίσθηκαν σε πολλά μέρη στην Αθήνα και συνεργάσθηκαν με γνωστά συγκροτήματα της σκηνής όπως οι Zebra Tracks, οι His Majesty the King of Spain, οι Flakes και οι The Bullets. Παράλληλα ηχογράφησαν το πρώτο τους EP, με τίτλο Space Turn (άλλη μια αναφορά στη ζωή του Gagarin?). Περιλαμβάνει τέσσερα κομμάτια και μέσα από αυτό ακούμε το Smile και βλέπουμε το αντίστοιχο video.



IF YOU OWN THE RIGHTS TO ANY OF THE MATERIAL POSTED HERE AND WOULD LIKE IT REMOVED, EMAIL ME AND I WILL TAKE IT DOWN.






No comments:

Post a Comment