16.1.11

2L8 - JOIN THE RESISTANCE, FALL IN LOVE!



Την Παρασκευή το βράδυ, καθώς κατηφορίζαμε για το Αν, είχα ένα όνομα στο μυαλό μου, Electric Litany. Κάθε ζωντανή τους εμφάνιση είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Έτσι εξελίχθηκε και αυτή. Κάπου εδώ όμως τελειώνει η αναφορά μας στο έτσι κι αλλιώς αγαπημένο σχήμα. Κι αυτό γιατί νοιώθω την υποχρέωση να γράψω για τους 2L8.
Ομολογώ ότι δε μου ήταν γνώριμη η δουλειά τους, για να είμαι ειλικρινής δε τους ήξερα ούτε κατ’ όνομα. 
Το σκηνικό που στηνόταν στο Αν θύμιζε θεατρική παράσταση. Τα κουστούμια, το μακιγιάζ κλόουν, τα διαφορετικά μουσικά όργανα, οι κινήσεις των μουσικών. Είχαν πλέον όλη την προσοχή μου και αυτό που ακολούθησε ήταν πέρα κάθε προσδοκίας. Ένα εκρηκτικό live όπου το post punk συναντούσε το avant-garde και τα έντονα κιθαριστικά ξεσπάσματα διαδέχονταν τις μελωδίες που δημιουργούσαν τα έγχορδα και το “απόκοσμο” theremin. Μα πάνω απ’ όλα ήταν η παρουσία του K. the Clown που σε καθήλωνε. Το πάθος του, η θεατρικότητα των κινήσεων, ο τρόπος που άλλαζε τα φωνητικά του ακόμα και μέσα στο ίδιο τραγούδι, η ευγένεια της φωνής του όταν ευχαριστούσε το κοινό.
Ο K. the Clown είναι και ο εμπνευστής αυτής της προσπάθειας. Μια κολεκτίβα μουσικών, ηθοποιών, σκηνογράφων, σχεδιαστών, κινηματογραφιστών που προσπαθούν να ζωντανέψουν τα όνειρα τους μέσα από τη μουσική και τη τέχνη. Ο ίδιος (στο μανιφέστο του) εξηγεί ότι σκοπός τους δεν είναι η επιτυχία, ούτε να εισχωρήσουν στο διεφθαρμένο σύστημα που θα τους αποφέρει καλές κριτικές, διασημότητα και χρήματα. Με βάση τις αξίες της ισότητας, της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας ενδιαφέρονται για την επικοινωνία, την σκέψη, τον διάλογο. Και φυσικά για τη Mουσική. Διανέμουν τους δίσκους τους δωρεάν από την ιστοσελίδα τους. Music is and must be Free! Enough with the tyranny of the industry already that made us hollow and sad!"
Εξάλλου αυτό που τους δίνει τη δύναμη να συνεχίζουν είναι οι συναυλίες, η αγάπη του κόσμου, η αναγνώριση της προσπάθειας τους! Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι μετά από κάθε ζωντανή τους εμφάνιση κερδίζουν νέους υποστηρικτές (όπως κέρδισαν εμάς μετά το live στο Αν).
JOIN THE RESISTANCE, FALL IN LOVE!
http://www.2-l8.gr/



IF YOU OWN THE RIGHTS TO ANY OF THE MATERIAL POSTED HERE AND WOULD LIKE IT REMOVED, EMAIL ME AND I WILL TAKE IT DOWN.


1 comment: