30.9.11

Η εμπιστοσύνη της Lydia Plain





Η εγχώρια αγγλόφωνη εναλλακτική σκηνή, τα τελευταία χρόνια, έχει αναδείξει πολύ αξιόλογες γυναίκες τραγουδοποιούς, όπως η Monika, η Kat (Tango With Lions), η Nalyssa Green, η Violet Louise…με την συνοδεία άλλοτε κιθάρας κι άλλοτε πιάνου (ή ακόμα και θέρεμιν) και με όπλο την ιδιαίτερη φωνή τους μας έχουν παρουσιάσει πολύ όμορφες δισκογραφικές δουλειές και υπέροχα τραγούδια.
Σε αυτή την ξεχωριστή λίστα έρχεται να προστεθεί το όνομα της Lydia Plain.
Με κλασσική μουσική παιδεία στο πιάνο (ξεκίνησε από τα έξι της να μελετά), χρειάστηκε η κουβέντα ενός φίλου για να αποφασίσει πως αυτό που θέλει να κάνει στη ζωή της είναι να συνθέτει, να παίζει και να ερμηνεύει τα δικά της τραγούδια. Με την προσδοκία πως αυτά θα καταφέρουν να αγγίξουν πολλές ψυχές ακόμα.
Ακούγοντας το “trust” θυμήθηκα την πρώτη φορά που άκουσα την Tori Amos στο “Little Earthquakes” ή το “Samson” της Regina Spektor και τα έντονα συναισθήματα που ένιωσα. Ένα τραγούδι με το πιάνο να αποτελεί την παλέτα με την οποία η καλλιτέχνης δημιουργεί το έργο της. Στο ίδιο ύφος και οι υπόλοιπες συνθέσεις που μπορούμε να ακούσουμε στην σελίδα της στο myspace, με την εκπληκτική διασκευή στο “Bring You My Love” της PJ Harvey να ξεχωρίζει.
feeling a cold breeze... "winter is coming" for real…” γράφει…και θα την εμπιστευτούμε. Εξάλλου η μουσική της φαντάζει ιδανική παρέα για τις χειμωνιάτικες βραδιές μας.   





ComScore

2 comments: