22.5.11

Waterpipes 'Downright Melodies'





Waterpipes είναι το όνομα που έδωσαν ο Marcel και ο Διονύσης στο μουσικό σχήμα που δημιούργησαν για να ηχογραφήσουν μερικά από τα τραγούδια τους πίσω στο 2008. Ένας Ολλανδός και ένας Έλληνας που γνωρίστηκαν στην Αθήνα (σε προφορικές εξετάσεις μαθήματος μουσικής όπου ο ένας ήταν ο εξεταστής και ο άλλος ο μαθητής) και ανακάλυψαν την κοινή τους αγάπη για την σύνθεση και τη μουσική γενικότερα.
Στην αρχή δημιούργησαν ένα demo με τέσσερα τραγούδια. Αυτό έπεσε στα χέρια γνωστού ραδιοφωνικού παραγωγού ο οποίος τους πρότεινε να κάνει παραγωγή στον πρώτο δίσκο τους. Έτσι προέκυψε το ντεμπούτο τους στην IMPACT MUSIC.
Μελωδικό ακουστικό rock/folk, με αγγλικό στίχο, στα πρότυπα των Jack Johnson και Ben Harper. Η μουσική τους αποπνέει θετική ενέργεια και αισιοδοξία, τόσο στις ρυθμικές στιγμές τους όσο και στις ποιο χαλαρές.
Ακολούθησαν πολλές συναυλίες σε διαφορετικούς χώρους, αμέτρητες μελωδικές ώρες στο studio και τα παιδιά κυκλοφόρησαν το δεύτερο δίσκο τους με τίτλο "Downright Μelodies" . Στο ίδιο γνώριμο ύφος, ακουστικές κιθάρες, φυσαρμόνικα, φωνητικές αρμονίες, 11 νέες συνθέσεις που μπορούν να αποτελέσουν το ιδανικό soundtrack για τις ηλιόλουστες μέρες του καλοκαιριού.
Παράλληλα με την κυκλοφορία του δίσκου, γυρίστηκε το video για το τραγούδι Break Away με την συμμετοχή των Athens Swing Cats. Ακουστικές pop μελωδίες και swing αισθητική. Απολαύστε το. 




IF YOU OWN THE RIGHTS TO ANY OF THE MATERIAL POSTED HERE AND WOULD LIKE IT REMOVED, EMAIL ME AND I WILL TAKE IT DOWN.




No comments:

Post a Comment