26.2.12

Skinner Box





Τους γνωρίσαμε μέσα από την σελίδα του flippinradio και το κομμάτι τους Goldfish Memory πραγματικά μας εντυπωσίασε.
Οι Skinner Box δημιουργήθηκαν στην Αθήνα, το Μάρτιο του 2011. Αυτό τον καιρό περνούν πολλές ώρες στο "Artracks studios" και ηχογραφούν τα τραγούδια για το πρώτο τους E.P. Με τη βοήθεια του παραγωγού τους Alex Bolpasi προσπαθούν να επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε όλα τα επίπεδα, θέλοντας ίσως να δημιουργήσουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που θα χαρακτηρίζει τον ήχο τους.
Οι επιρροές τους πολλές και ετερόκλητες. Από τις σκληρές κιθάρες των Perfect Circle στο trip hop των Sneaker Pimps. Με κοινό παρονομαστή την dark wave μπασσογραμμή και την “σκοτεινή” αισθητική τόσο στη μουσική όσο και στη θεματολογία των στίχων.
Οι ίδιοι λένε για τη μουσική τους ότι βασίζεται σε “συναισθηματικές αντιθέσεις” και αυτό μπορεί ο καθένας να το διαπιστώσει ακούγοντας τα τραγούδια τους. Αυτό όμως που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι ενώ ο ήχος τους είναι αρκετά 90s (αυτό είναι πάντα καλό) ακούγεται πολύ “φρέσκος” και ζωντανός.
Για του λόγου το αληθές ακούμε το υπέροχο Goldfish Memory. Και περιμένουμε την κυκλοφορία της πρώτης τους δισκογραφικής δουλειάς.







2 comments:

  1. Agapame Sad songs we love kai Skinner Box.

    Kai to "paperdoll people" metraei polu

    ReplyDelete
  2. Isxuei...einai episis uperoxo!

    Thanx Flippin! Ki emeis sas agapame!

    ReplyDelete