18.12.11

Το “δώρο” των BLML!




The Gift έχει τίτλο το νέο προσωπικό project του Γιώργου Καρανικόλα από τους θρυλικούς Last Drive που κυκλοφόρησε την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου από την εταιρεία του συγκροτήματος Happy Crasher.

Μετά από ενάμιση χρόνο γεμάτο από εξαιρετικά φασαριόζικες πρόβες και μετά από έξι μήνες στο στούντιο, το "Gift" είναι πια γεγονός. BLML ονομάστηκε το νέο τετραμελές σχήμα, μια σύντμηση - αναφορά στο γκρουπ των Blackmail, στο οποίο συμμετείχαν παλιότερα τα τρία από τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος. Εκτός από τον Γιώργο, στο καινούριο σχήμα είναι ο aRGie που έπαιζε μπάσο και στους τρεις δίσκους των Blackmail (Life after Death/1993, Overexposed/1995, Seven/2001), και ο Panagiotis T που έπαιζε ντραμς στον τρίτο. Ο τέταρτος της παρέας είναι ο Tellos (Χρίστος Αλεξάκης) που παίζει πιάνο και όργανο.
Post psychedelic ύφος με άγριες κιθαριστικές μελωδίες και εκρηκτικά instrumental dark themes, συνοδευμένα από βιόλες, πιάνο, hammond, σκοτεινές μπασογραμμές και παγανιστικά μπιτ αποτελούν τον ήχο των 11 ολοκληρωμένων τραγουδιών που περιέχονται στον δίσκο.
Η πορεία του Καρανικόλα μέχρι εδώ είναι λίγο πολύ γνωστή. Και με τους Last Drive (από το Underworld Shakedown ως το Heavy Liquid) και με τους Blackmail (από τo Life after Death ως το Seven), η συνθετική έμπνευση του ήταν και παραμένει σταθερά μπροστά από την εποχή της.
Στο συγκεκριμένο δίσκο εκτός από τους BLML συμμετείχαν και πολλοί φίλοι. Ανάμεσα τους, οπώς ήταν αναμενόμενο, και τα άλλα τρία μέλη των Last Drive, ο Alex K, ο Chris B.I. και ο Thanos. Ο Αποστόλης Δαδάτσης που έπαιζε παλιότερα με τον aRGie στους "Εκτός ελέγχου" πρόσθεσε κιθάρες σε δύο κομμάτια. Ο LoFi (μέλος του πρώτου συγκροτήματος του Καρανικόλα, των BeBop Jungle) και ο Φάνης Μελάς (φίλος από εκείνη την εποχή) πρόσθεσαν φωνητικά. Έκπληξη ήταν η συμμετοχή δύο βιολιστών, του Μιχάλη Βρέττα (μέλους του πειραματικού ντούο Underwater Chess) και του Άρη Ζέρβα.
Η παραγωγή έγινε από τον Γιώργο Καρανικόλα και τον Ottomo στο Fab Liquid Studio και το mastering από τον Chris Parmenidis στο Unity Mastering Studio του Λονδίνου.
Ο δίσκος κόπηκε σε βινύλιο 180 γραμμαρίων και μέσα στη συσκευασία υπάρχει και CD με τα τραγούδια που περιλαμβάνει ένα επιπλέον κομμάτι. Κυκλοφόρησαν μόνο 400 αντίτυπα και μπορεί κανείς να το βρει σε επιλεγμένα δισκάδικα ή στο site του συγκροτήματος.


Devil's Toy by BLML (aka Blackmail)



No comments:

Post a Comment