7.4.11

Πώς είναι άραγε να χορεύεις tango με τα λιοντάρια;





Είναι ωραίο να βλέπεις νέα ελληνικά συγκροτήματα να ακολουθούν διαφορετικά μουσικά μονοπάτια από αυτά που ορίζουν οι μόδες της εποχής και οι επιταγές των δισκογραφικών. Οι Tango With Lions είναι μια τέτοια περίπτωση.
Μια έμπνευση της νεαρής ταλαντούχας τραγουδοποιού Κατερίνας Παπαχρήστου, που πήρε σάρκα και οστά το καλοκαίρι του 2007 όταν και σχηματίστηκε η μπάντα.
Ακουστικές κιθάρες, φυσαρμόνικα, τσέλο, πιάνο και η ζεστή φωνή της Kat είναι τα πρώτα υλικά που θα διαμορφώσουν τον ήχο που θα έχει η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά Verba Time.
12 τραγούδια σε ακουστικό κυρίως ύφος, άλλοτε σκοτεινά και μελαγχολικά και άλλοτε ζωντανά και «παιχνιδιάρικα» όπως το “Right from the start”. Καθώς τα ακούμε περνούν από μπροστά μας σαν εικόνες η αμερικάνικη έρημος, ένα σκοτεινό bar, η Cat Power , οι Iron & Wine, ο Mark και η Isobel ( μάλλον δεν είναι τυχαίο ότι άνοιξαν την συναυλία τους). Όπως αναφέρει η ίδια η συνθέτρια, αποτελούν αποσπάσματα ενός μουσικού ημερολογίου που περιέχει σκέψεις, συναισθήματα, εικόνες καθημερινότητας, επιρροές από αγαπημένες της ταινίες και βιβλία, στίχους πολύ προσωπικούς αλλά και συμβολισμούς που αφορούν θέματα κοινωνικά και πολιτικά που την απασχολούν.

Αυτή την Κυριακή, 10 Απριλίου,  οι Tango With Lions θα εμφανισθούν ζωντανά στην σκηνή του six dogs. Θα παρουσιάσουν το υλικό του “Verba Time” αλλά και κάποια νέα τραγούδια.




IF YOU OWN THE RIGHTS TO ANY OF THE MATERIAL POSTED HERE AND WOULD LIKE IT REMOVED, EMAIL ME AND I WILL TAKE IT DOWN.




No comments:

Post a Comment