26.3.11

Τα 8 albums που ακούσαμε περισσότερο στο ξεκίνημα του 2011
The Twilight Singers – dynamite steps

Το νέο κεφάλαιο στην αυτοβιογραφία του Greg Dulli εξερευνά την λεπτή γραμμή που χωρίζει τη ζωή από τον θάνατο, τη μυθική στιγμή που όλη σου η ζωή περνά μπροστά από τα μάτια σου. 11 τραγούδια που σε ταξιδεύουν από την ηλιόλουστη ατμόσφαιρα του L.A. στη νυχτερινή παρακμή της Νέας Ορλεάνης, με τελικό σκοπό την Κάθαρση. 
IF YOU OWN THE RIGHTS TO ANY OF THE MATERIAL POSTED HERE AND WOULD LIKE IT REMOVED, EMAIL ME AND I WILL TAKE IT DOWN.
Anna Calvi – Anna Calvi

Η νέα αγαπημένη των Nick Cave και Brian Eno στον πρώτο σπουδαίο δίσκο της χρονιάς. 10 τραγούδια μακριά από μόδες και pop trends. Έντονα προσωπικά στιγμές όπου ο ψίθυρος εναλλάσσεται με την κραυγή και ο «γυμνός» ήχος της ηλεκτρικής κιθάρας με πλούσια ορχηστρικά περάσματα. Η νέα PJ Harvey?


IF YOU OWN THE RIGHTS TO ANY OF THE MATERIAL POSTED HERE AND WOULD LIKE IT REMOVED, EMAIL ME AND I WILL TAKE IT DOWN.


PJ Harveylet England shake

Φυσικά είναι μοναδική. Και με το “Let England Shake” πραγματοποιεί τη μεγάλη επιστροφή, με 12 διαφορετικές ιστορίες για την πατρίδα της. Ιστορίες για τον πόλεμο, αλλά και για τις καθημερινές μάχες σε μια κοινωνία που αλλάζει. Η βασίλισσα Polly αφήνει για λίγο την εσωστρέφεια και ανακαλύπτει τη γοητεία της μελωδικότητας. Χρησιμοποιεί πλούσια ενορχήστρωση, samples και χορωδίες και παραδίδει τη δουλειά μιας γυναίκας που βρίσκεται στη δημιουργική της κορύφωση.  


IF YOU OWN THE RIGHTS TO ANY OF THE MATERIAL POSTED HERE AND WOULD LIKE IT REMOVED, EMAIL ME AND I WILL TAKE IT DOWN.

James Blake – James Blake


Ο πρίγκιπας της Σιωπηλής Επανάστασης σε μια συλλογή από εύθραυστα, όμορφα τραγούδια που επιπλέουν σε μια θάλασσα από αιθέριες, σχεδόν απόκοσμες μελωδίες.  Minimal ενορχηστρώσεις που δεν υπακούν στις συνηθισμένες μουσικές φόρμες και μια ζεστή, soul φωνή.IF YOU OWN THE RIGHTS TO ANY OF THE MATERIAL POSTED HERE AND WOULD LIKE IT REMOVED, EMAIL ME AND I WILL TAKE IT DOWN.

Nicolas Jaar – space is only noise

Μόλις στα 20 του, και με την πρώτη του δισκογραφική απόπειρα, ο Jaar καταφέρνει να εντυπωσιάσει με τις ιδέες του και το ιδιαίτερο ηχητικό τοπίο που δημιουργεί. Ένα άλμπουμ που «μεγαλώνει» μέσα σου κάθε φορά που το ακούς, ένα αμάλγαμα διαφορετικών επιρροών και ετερόκλητων μουσικών. IF YOU OWN THE RIGHTS TO ANY OF THE MATERIAL POSTED HERE AND WOULD LIKE IT REMOVED, EMAIL ME AND I WILL TAKE IT DOWN.

Radiohead – the king of limbs

Κάθε νέα κυκλοφορία τους συνοδεύεται από πολύ θόρυβο και ατελείωτες συζητήσεις. Το “The Kings Of Limbs” αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι το συγκρότημα δεν αρκείται στην γνωστή, επιτυχημένη συνταγή του προηγούμενου άλμπουμ και συνεχίζει να πειραματίζεται με νέους ήχους. Εισχωρούν στα ψυχρά και απόκοσμα μουσικά τοπία της σύγχρονης ηλεκτρονικής και post dubstep μουσικής (όπως αυτά εκφράζονται από Burial, James Blake και Flying Lotus) και τα φέρνουν κοντά στη δική τους οργανική μουσική.  IF YOU OWN THE RIGHTS TO ANY OF THE MATERIAL POSTED HERE AND WOULD LIKE IT REMOVED, EMAIL ME AND I WILL TAKE IT DOWN.

The Strokes – angles

Ο Julian Casablancas και η παρέα του επιστρέφουν στη δισκογραφία μετά από πέντε χρόνια, για να μας θυμίσουν τους λόγους που τους αγαπήσαμε από την πρώτη στιγμή. Δεν είναι το αριστούργημα  ούτε ο δίσκος που θα ανοίξει νέους δρόμους στη μουσική. Έχει όμως τραγούδια διασκεδαστικά, βουτηγμένα στη χαρακτηριστική τους glamour retro αισθητική. Κάποιες στιγμές θυμίζουν το νέο-garage ήχο του “Is This It”, κάποιες άλλες φλερτάρουν ξεδιάντροπα με την pop και το new wave των 80s.IF YOU OWN THE RIGHTS TO ANY OF THE MATERIAL POSTED HERE AND WOULD LIKE IT REMOVED, EMAIL ME AND I WILL TAKE IT DOWN.

Iron & Wine – kiss each other clean

Στο γνωστό indie-folk ύφος, με κάποιες νέες ιδέες στην ενορχήστρωση (σαξόφωνο, DJ scratching) αναμένεται να είναι ένας από τους δίσκους της χρονιάς. IF YOU OWN THE RIGHTS TO ANY OF THE MATERIAL POSTED HERE AND WOULD LIKE IT REMOVED, EMAIL ME AND I WILL TAKE IT DOWN.

No comments:

Post a Comment