30.1.14

Whereswilder | In The Sky With Diamonds






3 είναι τα πράγματα που μας εντυπωσίασαν εξ αρχής σχετικά με τη νεοεμφανιζόμενη Αθηναϊκή μπάντα των Whereswilder.
Το όνομα τους. Εμπνευσμένο από την αγαπημένη σειρά παιδικών βιβλίων Wheres Wally?” του βρετανού εικονογράφου Martin Handford μας θυμίζει πολύ ευχάριστες προσωπικές στιγμές.
Τα γραφιστικά τους. Πολύ ωραία αισθητική, απόλυτα ταιριαστή με το ύφος της μπάντας δείχνει ότι τα παιδιά έχουν ψαχτεί αρκετά και ότι κάνουν προσεγμένες κινήσεις για να τραβήξουν την προσοχή μας. Επίσης για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο μας θυμίζουν τα έργα του μεγάλου Kozik.
Το “Snow. Το πρώτο δείγμα μέσα από την επερχόμενη δουλειά τους ξεκινά σαν ένας καταιγιστικός stoner ύμνος ώσπου λίγο μετά το πρώτο λεπτό ο ηχητικός τοίχος που έχουν δημιουργήσει rhythm section και κιθάρες αργοσβήνει και αφήνει τη θέση του σε μια πανέμορφη ψυχεδελική a la Beatles μελωδία. Πραγματική αποκάλυψη.


Οι Whereswilder (Βασίλης Νησσόπουλος, Γιάννης Ράλλης, Γιώργος Αναγνωστόπουλος, Μανώλης Γιαννίκιος) αγαπούν τον ψυχεδελικό ήχο των 60’s και δε το κρύβουν. Είναι μάλιστα ευκαιρία, σε μια περίοδο που η neo-psychedelia (όπως εκφράζεται από μπάντες σαν τους Tame Impala ή τους Pond) είναι στην επικαιρότητα, να γίνουν ευκολότερα ευρύτερα γνωστοί με τη μουσική τους (ακούτε εσείς τα λαγωνικά των δισκογραφικών??).
Τα παιδιά έχουν ήδη ηχογραφήσει το υλικό για τον πρώτο τους δίσκο, σε παραγωγή Άλεξ Μπόλπαση και αν όλα πάνε καλά θα τον δουν να κυκλοφορεί μέσα στην άνοιξη του 2014. Επέλεξαν μάλιστα στο στούντιο να κυριαρχεί η αίσθηση του live γεγονός που έχει προσδώσει στον ήχο τους μια παλιομοδίτικη αισθητική. Κάτι που γίνεται εύκολα αντιληπτό στο “Snow”.


Εδώ οι Whereswilder μιλούν στη Μαριαλένα Γούσιου, στο rockinathens.gr
http://www.rockinathens.gr/?p=36887





3 comments: