27.1.14

The Afghan Whigs | Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος






Είναι γνωστή η αγάπη του Greg Dulli για τις αστυνομικές νουβέλες και τα φιλμ noir. Ο εμβληματικός frontman και η υπόλοιπη συμμορία των Afghan Whigs επιστρέφουν στο τόπο του εγκλήματος (Sub Pop) και είναι έτοιμοι να κυκλοφορήσουν τον πρώτο τους δίσκο εδώ και 16 χρόνια, από το “1965”. Θα έχει τίτλο “Do To The Beast” και θα κυκλοφορήσει από την Sub Pop 14,15 Απριλίου.
Δεν έχει διαρρεύσει κάτι για τα τραγούδια ή τη θεματολογία του άλμπουμ αλλά είμαστε αρκετά σίγουροι ότι κυρίαρχο στοιχείο θα αποτελεί για μια ακόμα φορά η μάχη καλού –κακού, μέσα από νυχτερινές ιστορίες γεμάτες πόθο, αμαρτία, ποτό, τσιγάρα και μυστήριους χαρακτήρες.
Όσο για τη μουσική, το φανταζόμαστε σαν μια πιο κιθαριστική μορφή των Twilight Singers (άλλο αγαπημένο project του Greg Dulli), χωρίς φυσικά να λείπουν τα soul στοιχεία που έχουν χαρακτηρίσει τον ήχο των Afghan Whigs όλα αυτά τα χρόνια.

Μέχρι να έχουμε κάτι πιο χειροπιαστό και κάποιο δείγμα μέσα από “Do To The Beast” ας θυμηθούμε κάτι από το "Congregation", το τελευταίο άλμπουμ που κυκλοφόρησαν ως μέλη της Sub Pop το 1992. Την εποχή που άνθιζε η grunge και λίγο πριν κυκλοφορήσουν το αριστουργηματικό "Gentlemen".








No comments:

Post a Comment