9.12.12

Zebra Tracks | Collective Guilt







Όσοι έχετε δει τις Ζέβρες live πιθανό να μη χρειάζεται καν να διαβάσετε την συνέχεια του συγκεκριμένου κειμένου.
Το κουαρτέτο των Αντώνη Καββαδία, Γιώργου Νίκα, Νικόλα Σμυρλάκη και Zade είναι ενέργεια, ένταση, πάθος, ιδρώτας, αφοσίωση, είναι όλα αυτά που βγάζουν πάνω στην σκηνή και η αμφίδρομη σχέση που δημιουργούν με το κοινό, είτε μιλάμε για 30 άτομα σ’ ένα μικρό μπαρ είτε μιλάμε για 2.000 άτομα σε κάποιο καλοκαιρινό φεστιβάλ.
Η μουσική των Zebra Tracks είναι κιθαριστική, άλλοτε σε γρήγορο τέμπο άλλοτε ποιο αργή και συνδυάζει πρωτότυπα το post punk με το shoegaze. «Παντρεύεται» ιδανικά με την σύγχρονη στιχουργική θεματολογία (ιστορίες βγαλμένες από την καθημερινότητα, κοινωνικές ανησυχίες, πολιτική άποψη) και μαζί δημιουργούν μια σειρά από ολοκληρωμένες, γεμάτες ενέργεια συνθέσεις.
Σε αυτή τη λογική κινείται και η νέα δισκογραφική δουλειά της μπάντας, σχεδόν 2 χρόνια μετά από το ντεμπούτο "A Family Picture From..".  Έχει τίτλο “Collective Guilt” και κυκλοφορεί ψηφιακά στη Β. Αμερική από την Limited Fanfare Records, ενώ στον υπόλοιπο κόσμο διανέμεται μέσω της ελληνικής  Undo Records.
Η ηχογράφηση έγινε σε 5 διαφορετικά στούντιο και τα παιδιά συνεργάστηκαν με 3 διαφορετικούς παραγωγούς (Αντώνης Γεώργου, Νίκος Τριανταφύλλου, Manos G) ώστε να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Το “Collective Guilt” περιλαμβάνει 9 κομμάτια διαφορετικών ηχητικών φασμάτων, τα οποία έχουν όλα δοκιμαστεί πάνω στην σκηνή. Από το στοιχειωμένο "Vampires and Ghouls" μέχρι το αγαπημένο και συναυλιακό highlight "Isabelle Creeps" και από το noise punkNatalia Please Go Die” στο ονειρικό shoegaze-ικό “Bicycles”. Μπορούμε να διακρίνουμε διαφορετικές μουσικές επιρροές και να ακούσουμε στον ήχο των Zebra Tracks αγαπημένες μπάντες, όμως το τελικό αποτέλεσμα έχει συνοχή, προσωπικότητα  και είναι γεμάτο από πρωτότυπες ιδέες.
Χαρακτηριστικό δείγμα το κομμάτι “We Found A Reason to Live and We Called it God”. Παρακολουθείστε το επίσημο video σε σκηνοθεσία Στάθη Μουρδουκούτα.




IF YOU OWN THE RIGHTS TO ANY OF THE MATERIAL POSTED HERE AND WOULD LIKE IT REMOVED, EMAIL ME AND I WILL TAKE IT DOWN.






No comments:

Post a Comment