14.12.12

Nalyssa Green | “The Seed”, Ζωντανή Παρουσίαση







Στο φιλόξενο χώρο του κινηματογράφου Τριανόν ο κόσμος είχε μαζευτεί από νωρίς. Γνώριμα πρόσωπα στο φουαγιέ, συζητούν, απολαμβάνουν το ποτό τους και επεξεργάζονται με περιέργεια την συσκευασία και το artwork από το νέο cd της Nalyssa Green
Μόλις έχει σημάνει για δεύτερη φορά το προειδοποιητικό καμπανάκι και οι περισσότεροι παίρνουμε θέση περιμένοντας τη μπάντα να εμφανιστεί. Στη μεγάλη αίθουσα μπορείς να νοιώσεις τη θετική αύρα του κοινού, τη ζεστασιά και την προσμονή γι αυτό που θα ακολουθήσει. Στην σκηνή έχει κυρίαρχη θέση το θέρεμιν, σήμα κατατεθέν πια, ενώ στην οθόνη το όνομα της Nalyssa σε μαύρο φόντο.
Τρίτο καμπανάκι και στην οθόνη προστίθεται ο τίτλος του νέου άλμπουμ, “The Seed”. Άλλωστε η παρουσίαση του είναι η αφορμή για αυτή την συνάντηση. Τα φώτα σβήνουν και οι μουσικοί παίρνουν τη θέση τους στην σκηνή. Το γνωστό τρίο συν ένα αγόρι (Βασίλης Νιτσάκης) στο μπάσο κι ένα κορίτσι (Ευαγγελία Ξυνοπούλου) στα πλήκτρα και στα δεύτερα φωνητικά.
Μετά από ένα γλυκό καλωσόρισμα σειρά παίρνει η μουσική. Ακούγονται τα νέα τραγούδια, όπως ακριβώς είναι τοποθετημένα στο δίσκο, ενώ στην οθόνη του κινηματογράφου προβάλλονται εικόνες που σχεδιάζει την ίδια στιγμή ο PanPan (Παναγιώτης Πανταζής). Ο συνδυασμός αυτός μας “βάζει” για τα καλά στην ατμόσφαιρα του “The Seed”, με τα συναισθήματα να εναλλάσσονται μαζί με τα τραγούδια. Είχαμε ακούσει από πριν τα περισσότερα από αυτά, όμως η παρουσίαση τους ζωντανά στην σκηνή τους δίνει άλλη δυναμική. Και στη σκηνή του Τριανόν κερδήθηκε χτες βράδυ το στοίχημα για τη Nalyssa και το νέο άλμπουμ.
Είναι πάντα δύσκολος ο δεύτερος δίσκος μετά από ένα τόσο καλό και επιτυχημένο ντεμπούτο, όμως η νεαρή τραγουδοποιός δείχνει να το διαχειρίζεται μια χαρά. Κρατά την ίδια “συνταγή” και προσθέτει νέα στοιχεία, καλύτερη παραγωγή και πλουσιότερη ενορχήστρωση. Δημιουργεί έτσι ένα άλμπουμ εξίσου όμορφο, ποιο εξωστρεφές και περισσότερο λαμπερό. Χωρίς φυσικά να λείπουν οι εύθραυστες μελωδίες και οι  μικρές προσωπικές στιγμές που αγαπήσαμε στο “Barock”. Όπως το “The Wave” που κλείνει το δίσκο και με το οποίο τελείωσε το πρώτο μέρος της παράστασης.
Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό αλλάζει. Τον αέρα της αίθουσας γεμίζουν γνώριμες μουσικές μέσα από το  “Barock” και διασκευές από αγαπημένα τραγούδια. Τα σχέδια στην οθόνη έχουν σταματήσει και ο κόσμος απλά αφήνεται στις διαθέσεις του κουιντέτου. Η δουλειά της μπάντας είναι ποιο εύκολη πια καθώς τα τραγούδια αυτά έχουν ήδη δοκιμαστεί κι έχουν κερδίσει την αποδοχή και την αγάπη του κοινού. Το χειροκρότημα γίνεται όλο και ποιο έντονο μέχρι το ενθουσιώδες ξέσπασμα στο τέλος. “Δεν έχουμε άλλο, ευχαριστούμε…καλή συνέχεια σε όλους” η χαρακτηριστική γλυκιά φωνή της Nalyssa και όλοι εγκαταλείπουμε την αίθουσα με τα ωραιότερα συναισθήματα κι ένα χαμόγελο.
Σήμερα ακούμε το “The Seed” με άλλη διάθεση και μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι πρόκειται για έναν από τους ποιο όμορφους δίσκους που ακούσαμε τη χρονιά που μας αφήνει σιγα σιγα.




IF YOU OWN THE RIGHTS TO ANY OF THE MATERIAL POSTED HERE AND WOULD LIKE IT REMOVED, EMAIL ME AND I WILL TAKE IT DOWN.




No comments:

Post a Comment