14.9.13

Dusk | Ένα ταξίδι ζωής μέσα από τη μουσική






Η Dusk (εμπνευσμένο λογοπαίγνιο με το πραγματικό όνομα της να είναι Αυγή) είναι μια νέα τραγουδοποιός από την Αθήνα. Μεγάλωσε στις δυτικές συνοικίες, στην Πετρούπολη, με τη μουσική να αποτελεί πάντα το ιδιότυπο ημερολόγιο στο οποίο αποτύπωνε στιγμές, γεγονότα, συναισθήματα. Αρχικά σαν ακροατής, στην συνέχεια ως δημιουργός.
Από μικρή είχε πολλά και διαφορετικά μουσικά ερεθίσματα, λόγω του πατέρα της, οπότε μεγαλώνοντας συνέχισε να ψάχνει διαφορετικές μουσικές, να ανακαλύπτει συγκροτήματα που στην πορεία θα αποτελέσουν πηγή έμπνευσης. Οι αιθέριες μελωδίες των Dead Can Dance, το πάθος και η ενέργεια της PJ Harvey, η εγκεφαλικότητα των Radiohead, ο λυρισμός των Smiths αλλά και οι μελωδίες Ελλήνων συνθετών όπως του Γιάννη Μαρκόπουλου συνθέτουν ένα μεγάλο κομμάτι της μουσικής παιδείας της Dusk. Και αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό φανερό στα τραγούδια της.
Ξεκίνησε μαζί με φίλους να διασκευάζουν γνωστά τραγούδια μέχρι που ένα ζεστό Αυγουστιάτικο βράδυ, συναισθηματικά φορτισμένη, έγραψε το πρώτο της τραγούδι. Προσπάθησε να κρατήσει την ατμόσφαιρα, το συγκεκριμένο συναίσθημα, τον ίδιο ήχο και στις πρώτες ηχογραφήσεις της και το αποτέλεσμα ήταν το συγκλονιστικό “What are the chances”.
Πρώτο single, συμβόλαιο με την αναξάρτητη δισκογραφική The Sound of Everything, συναυλίες και όλα παίρνουν το δρόμο τους για τη νεαρή τραγουδοποιό.
Η ίδια παραμένει προσγειωμένη, κρατά την κιθάρα της και συνεχίζει να γράφει λιτές μελαγχολικές μελωδίες που θα μεταμορφωθούνστα τραγούδια που θα συνθέσουν την πρώτη της ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά που θα κυκλοφορήσει μέσα στο φθινόπωρο.

Και το προσωπικό της ταξίδι μέσω της μουσικής συνεχίζεται. Ένα ταξίδι που θέλει να μοιραστεί μαζί μας.







No comments:

Post a Comment