23.1.13

Plastic Flowers | Η ομορφιά της απλότητας






Οι  Plastic Flowers αποτελούν ένα ιδιαίτερο μουσικό project για τα ελληνικά δεδομένα. Ιδιαίτερο όχι γιατί κάνει κάτι εντυπωσιακό ή προκλητικό αλλά γιατί χρησιμοποιώντας λιτές μουσικές φόρμες και diy αισθητική κατορθώνει να δημιουργεί μουσική που σε εκπλήσσει, σε μαγεύει, σε καθηλώνει, σε ταξιδεύει. Ιδιαίτερο γιατί, όπως ακριβώς και οι Keep Shelly in Athens, δείχνει να αναγνωρίζεται περισσότερο στο εξωτερικό παρά στη χώρα μας.
Ξεκίνησαν από την Θεσσαλονίκη ως one man-band αλλά από το 2011 λειτουργούν ως ντουέτο. Το όνομα τους είναι εμπνευσμένο από το 'Fake plastic trees' των Radiohead, το ίδιο όμως θα προσθέταμε και για τη γενικότερη αισθητική τους.  Η μουσική τους έχει στοιχεία από διαφορετικά μουσικά ιδιώματα, electronica, shoegaze, lo-fi, pop, post  rock, τα οποία συνθέτουν ένα πολύ όμορφο ηχητικό αποτέλεσμα. Με μια διαδικασία που μπορεί να γίνει στο στούντιο, αλλά και σε “ένα μικρό δωμάτιο με πανέμορφες φωνές, κιθάρες, μερικά τύμπανα, samplers και low-budget εξοπλισμό ηχογραφήσεων” όπως χαρακτηριστικά περιγράφει ο εμπνευστής του project Γιώργος Σαμαράς.
Οι Plastic Flowers  έχουν κυκλοφορήσει ως τώρα τρία EP και αρκετά singles, ενώ το πρώτο τους LP θα κυκλοφορήσει (εκτός απροόπτου) το καλοκαίρι του 2013. Μέχρι τότε όμως έχουν να μας παρουσιάσουν ένα ακόμα EP. Έχει τίτλο Aftermath και θα κυκλοφορήσει στις 4 Φεβρουαρίου μέσω της Manic Pop Records (Minnesota, USA). Μάλιστα θα έχουμε την ευκαιρία να το ακούσουμε ζωντανά, στην σκηνή του BIOS, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου. Λίγο καιρό πριν την εμφάνιση τους στο περίφημο φεστιβάλ SXSW του Austin.  










No comments:

Post a Comment