23.6.12

Chelsea Light Moving | Burroughs






Αλήθεια, έχετε σκεφτεί ποτέ πως θα ακουγόταν μια μπάντα που θα ήταν αφιερωμένη στο έργο του συγγραφέα William S. Burroughs?
Όσοι από εμάς έχουμε διαβάσει κάποιο από τα βιβλία του (Naked Lunch, Soft Machine, The Ticket That Exploded…) σίγουρα μπορούμε να δημιουργήσουμε στο μυαλό μας χαρακτηριστικές εικόνες και να τις εμπλουτίσουμε με μουσικές ανάλογα με τα συναισθήματα και την ατμόσφαιρα που μας δημιουργεί η γραφή του.
Μια ανάλογη σκέψη είχε “ριζώσει” στο μυαλό του Thurston Moore (Sonic Youth) χρόνια πίσω, στα μακρινά 90s. Αποφάσισε λοιπόν ότι ήρθε η στιγμή να εκφράσει μουσικά την επίδραση που είχε ο Burroughs στη ζωή του, δημιουργώντας μια μπάντα που θα παίζει αυτό που ο ίδιος εμπνεύστηκε ως “Burroughs Rock”.
Chelsea Light Moving είναι το όνομα που επέλεξε και μαζί του σε αυτό το “σονέτο αμφεταμίνης” έιναι οι Keith Wood (gtr), Samara Lubelski (bass) και John Moloney (drums).
Αυτή την στιγμή πραγματοποιούν περιοδεία στη Β. Αμερική ενώ πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσει, μέσω της Matador, η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά.
Ένα πρώτο δείγμα από το άλμπουμ είναι το κομμάτι “Burroughs” (τι άλλο?) που είναι επηρεασμένο από τις τελευταίες λέξεις του μεγάλου συγγραφέα. Στην παραγωγή βρίσκεται ο Justin Pizzoferrato, ο ήχος είναι τραχύς, “βρώμικος”, γεμάτος παραμόρφωση και μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω στο ακατέργαστο grunge των Mudhoney. 







No comments:

Post a Comment