27.2.12

My Drunken Haze, you're dancing only when you're sad...




Η σχέση του sadsongswelove με τους My Drunken Haze είναι πολύ ιδιαίτερη καθώς το τραγούδι τους “Paper Planes” αποτέλεσε έμπνευση και αφορμή για την γέννηση του συγκεκριμένου blog.  Από τότε παρακολουθούμε από κοντά το μουσικό ταξίδι της μπάντας, ανακαλύπτουμε νέους ήχους (κάνοντας βουτιά στο παρελθόν), συμμεριζόμαστε την αγωνία και τις προσδοκίες τους και χαιρόμαστε με τις επιτυχίες τους.

Οι My Drunken Haze είναι το μουσικό όχημα του κυρίου Spir Frelini (aka Σπύρος Φριλίγος) μέσω του οποίου ζει και εκφράζει την αγάπη του για την την psychedelic pop, την garage rock και τη retro αισθητική. Στην αρχή ήταν μόνος του, έγραφε τη μουσική και τραγουδούσε. Η γνωριμία του όμως με την Σοφία ήταν καταλυτική ώστε να πάρει μορφή αυτό που πάντα είχε στο μυαλό του. Βρήκε τη μούσα του και τους επόμενους μήνες έγραψε μια σειρά από συναισθηματικά φορτισμένα τραγούδια, ιδανικά για την ακατέργαστη αλλά χαρισματική φωνή της Σοφίας. Ήταν μια πολύ δημιουργική περίοδος για τη μπάντα και τα τραγούδια τους είχαν αρχίσει να γνωρίζουν την ανταπόκριση ενός ευρύτερου κοινού καθώς και όλο και περισσότερων ανθρώπων του χώρου.
Η αποχώρηση της Σοφίας “φρέναρε” κάπως αυτή την πορεία.
Ακόμα όμως και μέσα από τις δυσκολίες, ο Σπύρος συνέχισε να γράφει μουσική και να ζει το ταξίδι του. Στο πρόσωπο της Ειρήνης Φαναριώτη βρήκε μια κοπέλα που αγάπησε αμέσως τα τραγούδια των My Drunken Haze, ικανή να μεταδώσει στο κοινό τα συναισθήματα που αυτά κρύβουν. Οι δυο τους μαζί με τον Harry Cane αποτελούν τη τωρινή σύνθεση της μπάντας, σε μια περίοδο περίεργη αλλά συνάμα πολύ καλή.
Το Σάββατο 3 Μαρτίου θα “ανοίξουν” την πολυαναμενόμενη συναυλία των Still Corners στην Αθήνα, κάτι που λίγους μήνες πριν θα φάνταζε σαν μακρινό όνειρο. Ειδικά αν αναλογιστούμε την εκτίμηση που τρέφει ο κ. Frelini για το συγκρότημα από το Λονδίνο. Στο συγκεκριμένο live θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε κάποια από τα αγαπημένα τραγούδια της πρώτης περιόδου αλλά και κάποια νέα στα οποία θα δοθεί έμφαση στο reverb και στο groove.
Ανάμεσα τους, θέλουμε να ελπίζουμε, και το υπέροχο ορχηστρικό Nouvelle Vague.






No comments:

Post a Comment