29.1.12

The Dark Rags, garage/rock’n’roll overdose!




Είναι γνωστό ότι το ελληνικό κοινό αγαπά ιδιαίτερα τη garage/rocknroll μουσική (σε όλες τις μορφές της). Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι η εγχώρια σκηνή έχει παρουσιάσει κατά καιρούς σπουδαίες μπάντες.
Οι Dark Rags κρατούν ζωντανή αυτή την παράδοση και μας προσφέρουν ένα εκρηκτικό μίγμα από “γκαζωμένες” κιθάρες και “πιασάρικα” (sing-along) ρεφραίν.
Δημιουργήθηκαν το 2010 αλλά όλα τα μέλη έχουν τη δική τους ιστορία στον χώρο, με συγκροτήματα όπως οι Dustbowl, οι Velvoids, οι Lipstick Traces και οι Teddy Boys from the Crypt. Ξεκίνησαν αρχικά ως side project, για ειδικό σκοπό, αλλά κόλλησαν ιδανικά και αποφάσισαν να μείνουν μαζί. Σε αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο και η ανταπόκριση που είχαν από το κοινό, μετά τις πρώτες ζωντανές εμφανίσεις τους.
Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς κυκλοφόρησε το πρώτο τους E.P με τίτλο Drunken Angel. Το ομότιτλο τραγούδι, που ανοίγει το E.P, προσδιορίζει με τον καλύτερο τρόπο του μουσικό ύφος των Dark Rags. Κι όποιες απορίες μπορεί να άφηνε απαντήθηκαν πάνω στην σκηνή με τις εκρηκτικές ζωντανές εμφανίσεις της μπάντας. Έπαιξαν σε πολλά μέρη στην Αθήνα και παρέα με πολλά διαφορετικά σχήματα της σκηνής, δημιουργώντας έτσι το δικό τους κοινό.
Ακολούθησαν δύο συναυλίες στο Βερολίνο, όπου ανέβηκε στην σκηνή μαζί τους ο Mike Strauss (Les Hommes Sauvages, Richard Ruin) στο organ. Μάλιστα, λίγους μήνες αργότερα, θα συμμετέχει στις ηχογραφήσεις της πρώτης ολοκληρωμένης δισκογραφικής δουλειάς της μπάντας.
Το The Dark Rags L.P κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2011 από την Fuzz Overdose Records και περιλαμβάνει 11 δικές τους συνθέσεις στο γνώριμο garage/rocknroll ύφος.
Ο ήχος είναι “βρώμικος” όπως οφείλει, αλλά η πολύ προσεγμένη παραγωγή τονίζει ιδιαίτερα τις μελωδίες των τραγουδιών και τα φωνητικά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ακούγεται πολύ ευχάριστα από την αρχή μέχρι το τέλος (πρέπει να είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά που τον ακούω γράφοντας αυτές τις λέξεις).
Αυτό τον καιρό τα παιδιά σχεδιάζουν μια περιοδεία στο εξωτερικό για την προώθηση του δίσκου, ενώ όποτε βρίσκουν ευκαιρία εμφανίζονται μπροστά στο αθηναϊκό κοινό. Highlight η εμφάνιση τους ως support στο sold out των Last Drive στο Fuzz.
Μέχρι το επόμενο highlight θα συνεχίσουμε να ακούμε το υπέροχο “The Dark Rags”. 




1 comment: