3.1.11

Local Boy (and girl) In The Photograph

Κάποιοι μπορεί να θυμόσαστε το παλιό τραγούδι των Stereophonics. Αυτή τη φορά στη φωτογραφία είναι αγόρια και κορίτσια που κυκλοφορούν ανάμεσα μας. Καλλιτέχνες που το 2010 μας χάρισαν όμορφες στιγμές με τις μουσικές τους.



  • George Nikas 

Τραγουδιστής, συνθέτης και μέλος των αθηναίων Zebra Tracks. Το 2010 κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο How to Live in Open Spaces.
Μελωδικές κιθάρες, προσωπικοί στίχοι και μια αίσθηση νοσταλγίας…

   
  
  • Tango With Lions 
Οι Tango with Lions είναι μια μεταβαλλόμενη μουσική κολλεκτίβα που σχηματίστηκε το 2007 από την Κat (Κατερίνα Παπαχρήστου), μια νέα μουσικό η οποία ως μπασίστρια και τραγουδίστρια έχει συνεργαστεί με πολλά συγκροτήματα της αγγλόφωνης indie/alternative σκηνής. Με τη μουσική επένδυση των ημερολογίων της και επηρεασμένη από την επικαιρότητα, από βιβλία, από τις αγαπημένες της ταινίες και μουσικές, ηχογράφησε με τον Ottomo στο Fab Liquid Studios τον πρώτο της δίσκο με το όνομα Tango with Lions, με την πολύτιμη βοήθεια μουσικών που προσέθεσαν το προσωπικό τους στυλ. Ο δίσκος, περιέχει κομμάτια σε ακουστικό κυρίως ύφος, με διάθεση αμερικανικής φολκ και με την ιδιαίτερη φωνή της Κat να μας καθοδηγεί μέσα στην ατμόσφαιρα των τραγουδιών.


  • My Drunken Haze 
Το όνειρο ζωής του Σπύρου και της Sophie γίνεται πραγματικότητα. Η μουσική τους, ένας συνδυασμός προσωπικών βιωμάτων, σκέψεων και συναισθημάτων.
Το “paper planes”, ένα από τα ποιο όμορφα τραγούδια που ακούσαμε τη χρονιά που μας πέρασε, μας κάνει να περιμένουμε με ανυπομονησία τα επόμενα τραγούδια των παιδιών… 



  • Film 
Οι FILM είναι ένα από τα δημοφιλέστερα εναλλακτικά pop-rock συγκροτήματα στην Ελλάδα, με γυναικεία φωνητικά και πειραματικό ήχο. Οι FILM, συνδυάζουν αντιφατικές επιρροές, πειραματισμούς και ιδέες που συνθέτουν ένα δυνατό ρυθμικό και μελωδικό χαρακτήρα, ένα νεφελώδες μίγμα post punk και ηλεκτρονικών στοιχείων που καταλύγουν σε μια κινηματογραφική αινιγματική ατμόσφαιρα.



  • Keep Shelly in Athens 
Ένα εξαιρετικό νέο μουσικό σχήμα από την Αθήνα. Κατάφεραν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να φιλοξενηθούν στις σελίδες του Pitchfork και του Stereogum και να γίνουν “Song of the Day” στον KEXP!




  • Electric Litany 
Οι Electric Litany δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2007. Έχουν περάσει τους τελευταίους δώδεκα μήνες κάνοντας πρόβες και δίνοντας συναυλίες σε εγκαταλελειμένα κτίρια του Λονδίνου.
Σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα το συγκρότημα έχει χτίσει μια φήμη για τον έντονο, «στοιχειωμένο» και απρόβλεπτο χαρακτήρα των κομματιών τους αλλά και των συναυλιών τους.
Τα αιθέρια φωνητικά, τ’ αλλόκοτα κιθαριστικά delay, οι ρομποτικοί ρυθμοί και τα διαστρεβλωμένα synths δίνουν ζωή στο νοσταλγικό και lo-fi εναλλακτικό ήχο των Electric Litany.



  • Marietta Fafouti 
Τα τελευταία 6 χρόνια είχε γράψει μουσική για ταινίες, ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές παραγωγές, διαφημίσεις, θεατρικές παραστάσεις και μιούζικαλ. Το φθινόπωρο του 2010 όμως κυκλοφορεί ο πρώτος της προσωπικός δίσκος, “Try A Little Romance”, από την Inner Ear, ένα ντεμπούτο με τραγούδια και στίχους που έχει γράψει και ερμηνεύει η ίδια.


  • Monika 
Οι επιρροές του ήχου της έρχονται από τα indie rock συγκροτήματα των 90’s (στις μελωδικές τους στιγμές όμως), τη συγκινούν περισσότερο οι αντρικές φωνές και έχει κατορθώσει ερμηνευτικά να δημιουργήσει το δικό της, προσωπικό μουσικό ύφος.




  • GAD. 
Το wavesήταν ένα από τα ωραιότερα τραγούδια που ακούσαμε το 2010. Ταυτόχρονα αποτέλεσε προπομπό για το δεύτερο δίσκο του συγκροτήματος, “The perfect crime”.
Οι ηλεκτρονικοί ρυθμοί ισορροπούν με τις κιθάρες και τη μελωδία. Ανάμεσα στις πολλές καλές στιγμές και το over the moonμε τα φωνητικά του Κωνσταντίνου Β.


No comments:

Post a Comment