26.3.12

Space Blanket, “Cosmic EP”

Cosmic Disco Punk!
Αυτός είναι ο όρος που χρησιμοποιούν οι ίδιοι για να περιγράψουν τη μουσική τους.
Βαριά beat, τα μπάσα στο κόκκινο, χορευτικές μελωδίες, κιθαριστικά ξεσπάσματα, παραμόρφωση και post-punk φωνητικά είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την πρώτη δισκογραφική δουλειά των Space Blanket.
Το “Cosmic EP” κυκλοφόρησε στις 24 Μαρτίου σε μαύρο βινύλιο, σε μια ειδική έκδοση 270 αριθμημένων κομματιών και περιλαμβάνει τέσσερα κομμάτια, το ένα ποιο δυνατό από το άλλο. Η επίσημη παρουσίαση του έγινε το Σάββατο που μας πέρασε, σε μια ειδικά σχεδιασμένη βραδιά στο Bios, όπου η ζωντανή εμφάνιση της μπάντας συνοδεύτηκε από διαδραστικές προβολές  με την τεχνική του projection mapping.
Το ντουέτο των Abdul και Biscuit θα συνεχίσει τις ζωντανές εμφανίσεις με σκοπό την προώθηση του δίσκου και από όσα γνωρίζουμε έχει ήδη ανακοινωθεί ένα live στο six d.o.g.s. στις 19/5.
Ας πάρουμε τώρα μια γεύση για το πώς ακούγεται η Cosmic Disco Punk των Space Blanket.


18.3.12

Acid Baby Jesus, “Fingerpainting”


Photo by April Novak


Το 2011 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους Acid Baby Jesus LP μέσω της Αμερικάνικης Slovenly Records, αποσπώντας σπουδαίες κριτικές και διεθνή αναγνώριση.
Παίζουν συνεχώς live και με δυο διαδοχικές περιοδείες σε Ευρώπη και Αμερική γίνονται γνωστοί σε ένα ευρύτερο κοινό.
Ανοίγουν για τους Black Lips και το hype χτυπάει κόκκινο.
Και πριν αυτό καταλαγιάσει ξεκινούν μια νέα σειρά από συναυλίες στην Αμερική. 33 προγραμματισμένες εμφανίσεις από τέλος Μαρτίου μέχρι τέλος Απριλίου.
Και κυκλοφορούν ένα νέο video για το κομμάτι τους “Fingerpainting”.IF YOU OWN THE RIGHTS TO ANY OF THE MATERIAL POSTED HERE AND WOULD LIKE IT REMOVED, EMAIL ME AND I WILL TAKE IT DOWN.
False Alarm, “Sell Me Something“

Αν και ηχογραφούν τώρα την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, δεν είναι νέοι στον χώρο. Συμμετείχαν σε γνωστές μπάντες της Αθηναϊκής σκηνής μέχρι που αποφάσισαν να συνεργαστούν. Αυτό έγινε πίσω στο μακρινό 1998, όταν και σχηματίστηκαν οι False Alarm. Στην σύντομη διαδρομή τους πραγματοποίησαν κάποιες ζωντανές εμφανίσεις στην Αθήνα αλλά αποφάσισαν να μην συνεχίσουν. Οι συνθήκες εκείνη την περίοδο δεν ήταν και οι καλύτερες για τα εγχώρια σχήματα και η πολύ δυνατή σκηνή των 90s έδειχνε να “ψυχοραγεί”.
Δώδεκα χρόνια μετά η μπάντα αποκτά ξανά ζωή. Με πολύ ενέργεια αλλά και καινούριες ιδέες τα παιδιά μπαίνουν στο στουντιο για να ηχογραφήσουν το πρώτο τους cd. Μαζί τους αποκτά ζωή και ο κύριος Scott McCloud, η θρυλική μορφή των Girls Against Boys από τα 90s. O McCloud συμμετέχει με τα χαρακτηριστικά φωνητικά του στο πρώτο single “Sell Me Something“ και πραγματικά το απογειώνει. Ένας post-punk δυναμίτης που μας κάνει να περιμένουμε με ανυπομονησία την κυκλοφορία του δίσκου. 


10.3.12

TOPS, past-future-pop!

Οι TOPS είναι μια τετραμελής pop μπάντα από το Montreal. Τα μέλη της έκαναν τα πρώτα τους μουσικά βήματα σε άλλες μπάντες της τοπικής σκηνής, στα indie μέρη της πόλης από όπου ξεκίνησε και η Claire Boucher (Grimes). Γνωρίστηκαν στο περίφημο καλλιτεχνικό “εργαστήρι” Lab Synthèse, ανακάλυψαν ότι μοιράζονται κοινούς μουσικούς τόπους και αποφάσισαν να συνεργαστούν.
Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι συναρπαστικό και αποτυπώνεται στην πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Tender Opposites”. 8 υπέροχα τραγούδια μελαγχολικής pop που άλλοτε ακούγονται ρετρό και άλλοτε τόσο φρέσκα και ζωντανά. Welcome to the past-future-pop!
Σημείο αναφοράς για τους TOPS αποτελεί η τραγουδίστρια τους Jane Penny, τόσο για την ιδιαίτερη χροιά της φωνής της όσο και για την ισχυρή, συχνά επαναστατική προσωπικότητα της.
Το Tender Opposites ηχογραφήθηκε στο La Brique και κυκλοφορεί μέσω της  Arbutus Records. Επίσης υπάρχει σε ψηφιακή μορφή στην σελίδα του συγκροτήματος στο Bandcamp. Παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε το video για το υπέροχο single Rings Of Saturn.IF YOU OWN THE RIGHTS TO ANY OF THE MATERIAL POSTED HERE AND WOULD LIKE IT REMOVED, EMAIL ME AND I WILL TAKE IT DOWN.